Pengarah Maktab MARA / Institut Teknologi MARA ke-7 - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Pada 1 Disember 1965 Encik Arshad Ayub seorang ahli ekonomi telah dipinjamkan oleh MARA dari Kementerian Perdagangan dan Perindustrian sebagai Pengetua Maktab MARA menggantikan Encik Basha Merican yang telah meletakkan jawatannya sebagai Pemangku Pengetua Maktab MARA pada 30 September 1965