Pengarah Institut Teknologi MARA yang ke-8 - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Dato Lokman Musa dilantik menjadi Pengarah Institut Teknologi MARA ( menggantikan Dato Dr Arshad Ayub yang dilantik sebagai Timbalan Gabenor Bank Negara Malaysia pada 24 Mac 1975 Perlantikan Dato Lokman Musa berkuatkuasa pada 1 Ogos 1975 hingga 12 Ogos 1978