Pengarah/Rektor/Naib Canselor Universiti Teknologi MARA ke-12 - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Datuk Prof. Ir Haji Ahmad Zaidee bin Laidin dilantik sebagai Pengarah Institut Teknologi MARA (ITM) menggantikan Profesor Madya Dato' Dr. Haji Mohd Mansor bin Haji Salleh yang tamat tempoh pada 31 Disember 1993. Pelantikan beliau berkuatkuasa 1 Januari 1994 hingga 31 Disember 2000. BIL 11/2016 Sumbangan beliau kepada pembangunan dan perkembangan UiTM tidak dapat dinafikan lagi dengan pembukaan kampus baharu di Pulau Pinang (1996), Kedah (1997) dan Negeri Sembilan (1999). Selain itu, tarikh 26 Ogos 1999 merupakan detik paling bermakna buat beliau dan warga Institut Teknologi MARA (ITM) apabila Perdana Menteri Malaysia ketika itu, YAB Datuk Seri Dr. Mahathir Mohamad mengisytiharkan ITM kepada Universiti Teknologi MARA (UiTM) di Stadium Melawati, Shah Alam Selangor.