Naib Canselor Universiti Teknologi MARA ke-14 - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Tan Sri Dato Sri Profesor Ir Dr Sahol Hamid bin Abu Bakar dilantik Naib Canselor Universiti Teknologi MARA UiTM menggantikan Tan Sri Dato Seri Prof Dr Ibrahim bin Abu Shah yang tamat tempoh pada 31 Disember 2009 Pelantikan beliau berkuatkuasa 1 Januari 2010 hingga 31 Disember 2015.