Naib Canselor Universiti Teknologi MARA ke-15 - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
YBhg. Profesor Dato ' Dr. Hassan Said menjawat jawatan Naib Canselor UiTM pada 1 Februari 2016. Beliau juga pernah berkhidmat dengan UiTM sebagai Ahli Majlis Lembaga Pengarah Universiti bermula 1 Oktober 2001 hingga 8 Jun 2008