Pengerusi Majlis ITM ke-2 - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Dato Dr Mansor bin Othman dilantik sebagai Pengerusi Majlis ITM ke 2 menggantikan Tan Sri Dr Muhammad Ghazali Shafie yang tamat tempoh pada 28 Ogos 1975 Beliau dilahirkan di Kampung Sawah Kuala Pilah Negeri Sembilan pada 12 Januari 1924 Mendapat pendidikan awal di Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah Tuanku Mohamed di Kuala Pilah Pada tahun 1953 beliau mendapat Ijazah Sarjana Muda Kepujian Universiti Malaya, Singapura Beliau merupakan Menteri Besar Negeri Sembilan sejak tahun 1969 hingga 1978 sewaktu dilantik menjadi Timbalan dan Pengerusi Majlis ITM.