Pengerusi Majlis ITM ke-3 - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Tan Sri Dato' Sallehuddin Mohamed dilantik sebagai Pengerusi Majlis ITM ke-3 menggantikan Dato' Dr. Mansor bin Othman yang tamat tempoh pada 31 Mei 1985. Beliau dilahirkan pada 23 September 1932 di Kampung Dong, Raub, Pahang dan menetap di Bukit Damansara, Kuala Lumpur. Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Bidang Ekonomi (Kepujian) dari Universiti Malaya di Singapura pada tahun 1959. Beliau pernah berkhidmat sebagai Pegawai Pembangunan, Lembaga Kemajuan Luar Bandar dan Industri (RIDA) pada 7 Ogos 1959 dan memulakan kerjayanya beliau di Ibu Pejabat RISDA.