Pengerusi Lembaga Pengarah UiTM Ketujuh - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Tan Sri Dr Wan Mohd Zahid Mohd Noordin dilantik sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah UiTM ke 7 menggantikan Tan Sri Nik Mohamed Yaacob yang tamat tempoh pada 31 Disember 2004. Beliau dilahirkan pada 28 April 1940 di Taiping, Perak Beliau mempunyai Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam bidang Sosiologi dan Antropologi dari Universiti Malaya, Ijazah Sarjana dalam Pembangunan Pendidikan dari Universiti Stanford, California, Amerika Syarikat dan Doktor Falsafah dalam bidang Sosiologi dan Pendidikan dari University of California, Berkeley, California, Amerika Syarikat. Beliau mengambil kursus Pengurusan Perniagaan di bawahProgram Pengurusan Lanjutan di Harvard Business School, Boston, Amerika Syarikat