Pengerusi Lembaga Pengarah UiTM Kelapan - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Tan Sri Dr Ir Ahmad Zaidee Laidin dilantik sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah UiTM ke 8 menggantikan Tan Sri Dr Wan Mohd Zahid Mohd Noordin yang tamat tempoh pada 30 Jun 2015. Beliau dilahirkan di Kuala Kangsar Perak pada 1 April 1943