Canselor UiTM Ketiga - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Tuanku Mizan Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al Muktafi Billah Shah dilantik sebagai Canselor UiTM yang ke 3 semasa Majlis Pemasyuran Canselor UiTM pada 5 Mac 2007. Baginda merupakan Yang di Pertuan Agong yang ke 13 selepas Tuanku Syed Sirajuddin Ibni Almarhum Tuanku Syed Putra Jamalullail. Pemilihan baginda telah dilakukan oleh Majlis Raja Raja yang telah bersidang pada 3 November 2006 dan baginda adalah salah seorang Yang di Pertuan Agong yang termuda dalam sejarah negara Istiadat melafaz sumpah telah disempurnakan di Istana Negara pada 13 Disember 2006