Durian Belanda: Khasiat dan faedah kesihatan / Mohd Zaini Nawahwi - Nawahwi, Mohd Zaini (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2022)
Durian Belanda adalah buah yang mempunyai banyak nama. Nama saintifiknya ialah Annona muricata, tetapi ia juga menggunakan nama seperti guanabana, paw- paw, Durian Belanda, dan graviola.Durian Belanda (juga dipanggil graviola, guyabano, dan di Amerika Hispanik, guanábana) ialah buah Annona muricata, pokok berdaun lebar, berbunga dan hijau. Penanaman Durian Belanda, Asal yang tepat tidak diketahui; ia berasal dari kawasan tropika di Amerika dan Caribbean dan disebarkan secara meluas. Ia adalah dalam genus yang sama, Annona, sebagai cherimoya dan dalam keluarga Annonaceae. Berasal dari kawasan panas dan tropika di Amerika, walau bagaimanapun, ini kebanyakannya adalah penanaman taman untuk kegunaan tempatan.