Kursus Baharu Dewan Latehan RIDA - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Pada bulan Julai 1960 tiga kursus baharu telah diperkenalkan iaitu : •Stenography (London Chamber of Commerce Examination, Typing and Book keeping) •Secretaryship (Corporation of Secretaries United Kingdom Examination) •Accountancy (Australian Society of Accountants Examination) Kelulusan masuk ke Dewan Latehan RIDA dinaikkan kepada peringkat yang lebih tinggi iaitu Cambridge School Certificate Kursus Stenography telah dimulakan dengan pengambilan seramai 25 orang pelajar Kursus ini menggunakan Bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar dan jangka masa kursus adalah selama 1 ½ tahun. Pada tahun 1962 Dewan Latehan RIDA terus berkembang satu lagi kursus profesional telah dimulakan iaitu General Business Management Kursus Professional Chartered Institute of Secretaries ( dimulakan pada bulan Ogos 1964 dan pada ketika ini jumlah pelajar bagi sesi 1964 65 adalah seramai 181 orang