Penawaran Kursus di Maktab MARA 1965 1967 - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Kursus baharu telah diperkenalkan dan ada juga diteruskan dihentikan dan diganti Di dalam Maktab MARA Prospectus of the MARA College of Business and Professional Studies, March 1966. Kursus yang ditawarkan adalah seperti berikut : Accountancy : Association of Certified and Corporate Accountants Institute of Cost and Works Accountants Business Studies: Diploma in Business Studies Company Administration : Charted Institute of Secretaries Corporation of Secretaries Statistics : Institute of Statisticians Stenography : London Chamber of Commerce, Pitman Examination Institute, Terengkas Melayu Institute