Penubuhan Institut Teknologi MARA - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Maktab MARA diberi nama baharu iaitu Institut Teknologi MARA. Penukaran nama ini telah berkuatkuasa pada 14 Oktober 1967 iaitu semasa Upacara Perletakan Batu Asas ITM Batu Tiga, Jalan Klang, Selangor yang telah disempurnakan oleh YAB Tun Abdul Razak bin Hussien, Timbalan Perdana Menteri Malaysia merangkap Menteri Pembangunan Negara dan Luar Bandar pada ketika itu. Encik Arshad Ayub dilantik sebagai Pengarah ITM yang pertama dengan jumlah pelajar berjumlah 1491 orang. Majlis konvokesyen keempat juga telah berlangsung 01 Disember 1967. Jumlah graduan keseluruhan pada kali ini seramai 101 orang.