Perkembangan Institut Teknologi MARA (ITM) - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Pada akhir tahun 1970-an, Institut Teknologi MARA (ITM) telah muncul sebagai sebuah badan persendirian dan tidak lagi diletakkan di bawah kawalan Bahagian Latehan MARA. Ia diletakkan terus dibawah Kementerian Pembangunan Luar Bandar.