Kursus Entrepreneurial Development Programme (EDP) - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2017)
Pusat Pembangunan Usahawan Malaysia atau MEDEC (Malaysian Entrepreneurship Development Center) telah memulakan satu kursus khas untuk melatih kaum Bumiputra dalam bidang keusahawanan dan telah dilancarkan oleh YB. Datuk Lokman Musa, Pengarah ITM di Jalan Othman pada 7 Januari 1977. Dengan kerjasama pegawai-pegawai dari Urban Development Authority (UDA), Pusat Daya Pengeluaran (NPC) dan wakil-wakil dari sector swasta, pusat ini (MEDEC) telah mengelolakan satu kursus intensif secara sambilan selama tiga bulan dipanggil Rancangan Pembangunan Usahawan (Entrepreneurial Development Programme (EDP)) dan seramai 27 orang peserta telah dipilih dari 90 orang pemohon.