Pengaturcaraan: kaedah penyelesaian masalah berkomputer / Azman Taher - Taher, Azman (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 1992)
Tujuan artikel ini ditulis ialah untuk memberikan satu gambaran umum kepada pembaca tentang pengaturcaraan. Walaupun disedari bahawa agak sukar untuk memahami selok-belok pengaturcaraan melalui satu artikel, tetapi sekurang-kurangnya dapat memberikan garispandu mengenai konsep pengaturcaraan.