Di sebalik MS-DOS: apa pelajar kita patut tahu / Azizah Aris and Rohiza Ahmad - Aris, Azizah; Ahmad, Rohiza (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 1992)
Komputer merupakan suatu kaedah komunikasi yang canggih pada masa kini. Untuk membolehkan pengguna berkomunikasi dengan komputer, satu sistem operasi diperlukan sebagai pengantara iaitu MS-DOS yang merupakan pengoperasi untuk memulakan komputer. Seterusnya, komponen-komponen MS-DOS, bagaimana DOS membantu memulakan sistem dan kelemahan MS-DOS dibincangkan.