Majlis perasmian Canseleri Tuanku Syed Sirajuddin - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Pada 18 November 2006 bertempat di tapak perasmian berhadapan air terjun, SPB Tuanku Canselor telah merasmikan Bangunan Canseleri UiTM dan bagi mengenang jasa baik Baginda, Bangunan Canseleri ini dinamakan Canseleri Tuanku Syed Sirajuddin. Dengan itu, segala maklumat bersejarah university tidak lagi hanya tersimpan, malah kini boleh dipamerkan untuk orang ramai agar mereka dapat menghayati pembangunan bangsa yang penuh dengan cabaran.