Istiadat peletakan batu asas ITM Cawangan Perlis - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Pada 5 Julai 1978 D.Y.M.M. Tuanku Syed Putra Ibni Al-Marhum Syed Hassan Jamalullail, Tuanku Raja Perlis telah berkenan untuk berangkat melakukan istiadat meletakkan batu asas di tapak tetap kampus cawangan ITM Perlis di Arau.Istiadat tersebut telah dijalankan secara besar-besaran dengan penyertaan penuh dari kakitangan serta pelajar.