Majlis peletakan batu asas UiTM Terengganu Kampus Bukit Besi - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Majlis Peletakan Batu Asas UiTM Terengganu Kampus Bukit Besi telah diadakan pada 3 Februari 2008 yang disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia, Y.A.B. Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi. Majlis ini dihadiri oleh Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Idris Jusoh, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Abdullah Mat Zain, Menteri Pengajian Tinggi Dato' Mustapa Mohamed serta Ketua Setiausahanya Dato' Dr. Zulkefli A. Hassan, Pengerusi Lembaga Pengarah UiTM Tan Sri Dr. Wan Zahid Mohd. Noordin dan Naib Canselor UiTM Dato' Seri Prof. Dr. Ibrahim Abu Shah. Turut hadir ke majlis ini ialah Ketua Puteri UMNO Datuk Noraini Ahmad, Anggota Parlimen Dungun Datuk Rosli Mat Hassan dan ahli-ahli Dewan Undangan Negeri Terengganu yang lain.