Sejarah Kompleks Kejuruteraan Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Bermula dari lawatan Menteri Pelajaran Malaysia, Dato' Sri Najib Tun Razak ke Fakulti Kejuruteraan ITM Shah Alam pada 5 September 1995 telah dicadangkan untuk mewujudkan satu bangunan yang sesuai dalam usaha untuk mengembangkan Kajian Kejuruteraan.