Pengurusan kualiti menyeluruh (TQM) di ITM - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2021)
Pengurusan Kualiti Menyeluruh (TQM) telah diperkenalkan di ITM oleh Ir. Tuan Haji Ahmad Zaidee Haji Laidin, Pengarah ITM. Konsep ini diperkenalkan oleh beliau semenjak dilantik sebagai Pengarah ITM yang baharu pada 1 Januari 1994. Cetusan ini adalah daripada pengalaman beliau semasa mengetuai Unit T.Q.M di TNB yang berperanan besar di dalam menukarkan seluruh jentera dan imej LLN yang dahulunya sebuah agensi kerajaan kepada sebuah korporat gergasi di Malaysia. TQM atau Total Quality Management adalah satu pendekatan kepada kualiti yang bersistematik dan bersepadu. Ia melibatkan kerjasama dan penyertaan semua pekerja untuk mencapai matlamat dan visi organisasi.