Pengiktirafan ISO 9002 untuk Institut Teknologi MARA (ITM) - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2021)
Institut Teknologi MARA (ITM) merupakan Institusi Pengajian Tinggi Awam pertama di Malaysia yang menerima sijil ISO sekaligus mendapat pengiktirafan antarabangsa dari segi kualiti. Kelulusan bagi mendapatkan sijil ISO telah dibuat pada 22 April 1997 oleh SIRIM QAS Sdn. Bhd. Majlis penganugerahan Sijil tersebut telah disampaikan oleh YB. Dato Sri Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak, Menteri Pendidikan Malaysia pada 10 Jun 1997 di Kampus Daerah Tawau, Sabah.