Sejarah penubuhan Penerbit UiTM (UiTM Press) - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2021)
Biro Penyediaan Teks atau ringkasannya BIROTEKS telah ditubuhkan. Jabatan pengurusan BIROTEKS telah ditempatkan di Bangunan Wawasan UiTM yang dulunya turut menempatkan FakultiPengurusan Hotel dan Pelancongan (HotCat). Fungsi penubuhan BIROTEKS adalah sebagai sebuah platform kepada ahli-ahli akademik serta bukan akademik dari Institut Teknologi MARA (ITM) untuk menerbitkan sebuah terbitan penulisan yang berunsurkan ilmiah, intelektual serta kreatif.