Penubuhan Persatuan Wanita Universiti Teknologi MARA (PEWANI) - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2021)
PEWANI adalah Persatuan Wanita Universiti Teknologi MARA khusus bagi staf wanita dan isteri staf UiTM. Ditubuhkan pada 30 Januari 1991, berperanan untuk menjaga kebajikan dan mengadakan aktiviti bagi staf wanita dan isteri staf di ITM. Selain itu, ia juga berfungsi untuk merapatkan perhubungan muhibbah dan menyatukan kakitangan-kakitangan wanita Universiti dan isteri staf di semua peringkat perkhidmatan.