Istiadat peletakan batu asas ITM Cawangan Terengganu - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2021)
Majlis Istiadat Peletakan Batu Asas ITM Cawangan Terengganu telah diadakan pada hari Khamis 19 Oktober 1978 bertempat di Sura Hujung, Dungun Terengganu. Kebawah Duli Yang Maha Mulia Al-Sultan Terengganu telah berkenan mencemar duli dan berangkat melakukan upacara tersebut. Baginda Al-Sultan diiringi oleh D.Y.M.M. Tuanku Ampuan Besar, Duli Yang Teramat Mulia Yang DiPertuan Muda dan Duli Yang Teramat Mulia Tengku Puan Muda yang turut sama berangkat ke majlis tersebut.