Pelancaran syiling ulang tahun ke-50 UiTM - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2021)
Syiling Ulang Tahun ke-50 UiTM telah dilancarkan oleh Pro-Canselor, Tan Sri Datuk Dr. Sulaiman Hj. Daud pada jamuan makan tengahhari pada 9 November 2006. Pelancaran Bersama buku 'Driving Socio-Economic Development Through Education' adalah sebahagian daripada perayaan untuk memperingati Ulang Tahun Ke-50 UiTM. Syiling Ulang Tahun ke-50 UiTM ini telah dirancang khas untuk memperingati peristiwa bersejarah UiTM sepanjang 50 tahun yang menyumbang ke arah pembangunan pelbagai industry dalam ekonomi Malaysia yang pesat membangun.