Perasmian Institut Teknologi MARA (ITM) Pahang - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2021)
ITM Pahang dengan rasminya dinobatkan sebagai sebuah lagi kampus cawangan ITM pada 13 Ogos 1996. Majlis perasmian ini telah disempurnakan oleh YB. Menteri Pendidikan Malaysia, Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak. Majlis ini mencatatkan sejarah kerana Dato' Seri Najib juga yang telah merasmikan kampus sementara ITM Pahang di Kuantan pada 1 Januari 1985 dahulu semasa memegang tampuk pentadbiran negeri Pahang sebagai YAB Menteri Besar Pahang pada ketika itu.