Pelancaran Pusat Pemikiran dan Kefahaman Islam (CITU) UiTM - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2021)
Pusat Pemikiran dan Kefahaman Islam (CITU) yang dirasmikan oleh Naib Canselor YBhg. Dato' Seri Prof. Dr. Ibrahim Abu Shah pada 13 Januari 2004b ersamaan 20 Zulkaedah 1424H akan membantu peranan Pusat Pendidikan Islam (PPI) UiTM menjadi "platform" dalam memantapkan lagi kesarjanaan dan ketamadunan Islam di peringkat UiTM hingga ke peringkat nasional dan juga antarabangsa. YBhg. Dato Seri Prof. Dr. Ibrahim Abu Shah, Naib Canselor yakin cita-cita ini akan dapat direalisasikan dengan adanya permuafakatan yang jitu dari semua pihak. Perasmian CITU berlangsung di INTEKMA Resort and Convention Centre, Shah Alam. Dengan penubuhan CITU, pengajaran dan pembelajaran kursus Pendidikan Islam diharap dapat diperkukuhkan selari dengan kehendak visi dan misi UiTM.