Institut Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2020)
Insitut Teknologi MARA Negeri Sembilan merupakan kampus yang terakhir dibina iaitu di daerah Kuala Pilah. Kampus Sementara ITM Negeri Sembilan mula beroperasi pada 01 Jun 1999 dengan mengambil alih Kompleks Pertanian Negeri Sembilan Timur, Kementerian Pertanian di Jalan Melang, Kuala Pilah. Pengambilan pertama pelajar sesi Jun 1999 ialah seramai 166 orang dengan hanya menawarkan Program Pra-Diploma Sains. Majlis pecah tanah kampus tetap UiTM Negeri Sembilan telah dirasmikan oleh YAB Dato' Seri Abdullah Hj. Ahmad Badawi pada 23 Ogos 2007 yang ketika itu Perdana Menteri ke-5. Pada tanggal 25 Mac 2010, UiTM Negeri Sembilan, kampus Kuala Pilah telah dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Muhyiddin Haji Mohd Yassin.