Institut Teknologi MARA Cawangan Selangor - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2020)
Universiti Teknologi MARA Cawangan Selangor ditubuhkan hasil daripada transformasi UiTM yang mewujudkan Model Tadbir Urus 1 UiTM: Multi system dengan focus utamanya sebagai university berintensifkan Penyelidikan, Inovasi, Pengkomersilan dan Penglibatan Masyarakat. UiTM Cawangan Selangor ditubuhkan secara rasminya pada 01 November 2015 dengan pelantikan Rektor Pertama iaitu YBhg. Profesor Dr. Haji Zaini Abdullah.