Perasmian Pusat Islam oleh YB Menteri Pendidikan - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2020)
Pusat Islam ITM Shah Alam telah selamat dirasmikan oleh Menteri Pendidikan Malaysia YB Datuk Amar Dr. Sulaiman Haji Daud pada 11 Mac 1993 dalam satu upacara yang turut disaksikan oleh wakil-wakil dari semua cawangan ITM.