Laman Arca MIM, Canseleri Tuanku Syed Sirajuddin - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2020)
Perkataan Melayub ermula dengan huruf M, dan jika dieja dengan jawi, ia bermula dengan huruf MIM. Perkataan-perkataan lain yang berkaitan dengan Melayu juga banyak bermula dengan huruf ini.