Penubuhan Pusat Pendidikan Islam (PPI) - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2020)
Pada 1 April 1983, dengan rasmi tertubuhnya Pusat Pendidikan Islam di Institut Teknologi MARA. Majlis perasmian penubuhan Pusat tersebut telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia Encik Nik Abdul Rashid bin Nik Abdul Majid, Pengarah ITM di Dewan Sri Impian, ITM Shah Alam.