Sumbangan wanita pada zaman Rasullullah S.A.W. dalam pembinaan tamadun Islam / Minah Dibok - Dibok, Minah (Universiti Teknologi MARA, Pahang, 1994)
Artikel ini cuba meninjau lebih dekat sumbangan yang dimainkan oleh wanita Islam pada zaman Rasulullah S.A.W dalam usaha untuk membangunkan tamadun Islam. Penulisan ini bertujuan meninjau kecemerlangan tamadun Islam yang pernah dicapai pada zaman Rasulullah agar dapal diwujudkan pada abad ini selaras dengan peranan Islam sebagai 'way of life'. Diharapkan juga agar wanita Islam hari ini mencontohi keperibadian wanita Islam pada zaman Rasulullah S.A.W bukannya wanita barat yang menyesatkan.