Masalah pembelajaran dan pengajaran keseimbangan kimia di dalam kod CHM 178 bagi pelajar-pelajar ITM Cawangan Pahang / Mohamad Kamal Harun, Mohd Tahir Abas and Roslina Yaakub - Harun, Mohamad Kamal; Abas, Mohd Tahir; Yaakub, Roslina (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 1994)
Kertas kerja ini akan membincangkan beberapa masalah ketara di dalam proses pengajaran serta pembelajaran Keseimbangan Kimia untuk pelajar-pelajar Diploma Sains ITM Cawangan Pahang di bawah kod mata pelajaran CHM 178. Tumpuan akan diberikan kepada jenis-jenis kelemahan yang sering terdapat pada pelajar serta mengetengahkan beberapa bentuk kemahiran yang perIu ada pada pelajar agar boleh membentuk mereka dalam meningkatkan keupayaan menangani masalah-masalah yang berkaitan dengan keseimbangan kimia