Sejarah fakulti -Kajian Sains Perpustakaan - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2018)
Fakulti Pengurusan Maklumat (Kajian Sains Perpustakaan) telah ditubuhkan dengan matlamat untuk membentuk dan menyelenggarakan rancangan pendidikan yang sesuai bagi memenuhi keperluan tenaga manusia di Malaysia dalam bidang Sains Perpustakaan dan Maklumat.