Institut Teknologi MARA Cawangan Perlis - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2019)
Kampus ITM Cawangan Perlis merupakan kampus cawangan yang ketiga ditubuhkan iaitu pada 5 Julai 1974 dengan jumlah pelajar seramai 258 orang bagi 6 program yang ditawarkan. Penubuhannya adalah dengan daya usaha penggerak-penggerak dan perancang akademik ITM yang diketuai oleh Yang Berbahagia Tan Sri Dr. Mohd Ghazali Shafie selaku Pengerusi Majlis ITM dan Encik Arshad Ayub sebagai Pengarah ITM. Kerjasama sepenuhnya diperolehi daripada Kerajaan Negeri Perlis di bawah pimpinan Yang Amat Berhormat Dato' Jaafar b. Hassan, Menteri Besar Negeri Perlis.