Institut Teknologi MARA Cawangan Terengganu - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2019)
Pada 1 Julai 1975 bertempat di Sura Gate, Kampus UiTM Dungun, Terengganu telah ditubuhkan. Kampus ini mempunyai 17 ekar tanah, yang merupakan peninggalan Syarikat Bijih Besi yang disewa Perbadanan Pembangunan Ekonomi Negeri (PERMINT).