Institut Teknologi MARA Cawangan Johor - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2019)
Institut Teknologi MARA Cawangan Johor telah memulakan operasinya pada 15 Disember 1983 dibangunan sementara di Taman Indah, Bukit Siput, Segamat. Kampus sementara di Bukit Siput ini terletak di KM 5, Jalan Jenuang, Segamat dan telah dirasmikan oleh Y.B. Menteri Besar Johor pada ketika itu, Dato' Abd. Ajib bin Ahmad pada 1 Januari 1984.