Sambutan 20 tahun pengisytiharan ITM kepada status universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2019)
Semenjak ditubuhkan pada tahun 1956 di bawah nama Dewan Latehan RIDA, Institut Teknologi MARA (ITM)tetap gigih berusaha menambahbaik secara berterusan prestasi pencapaian dan imejnya terutama dalam bidang Pendidikan yang telah melahirkan ramai siswazah yang cemerlang. Sejajar dengan itu, kerajaan yang selama ini mengiktiraf dan menghargai sumbangan ITM dalam pembangunan negara telah bersetuju untuk menaikkan taraf menjadi sebuah Universiti.