Institut Teknologi MARA Cawangan Kelantan - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2019)
ITM Cawangan Kelantan merupakan kampus cawangan yang kesembilan. Ia telah dirasmikan oleh YAB Tan Sri Dato' Haji Mohamad bin Yaakob selaku Menteri Besar Kelantan dan Yang Dipertua Majlis Pengakap Negeri Kelantan pada 1 Julai 1985. Perasmian telah diadakan di kampus sementara di Kem Kijang milik Majlis Pengakap Negeri Kelantan. Ia terletak di atas Kawasan seluas 13.076 ekar yang disewa dengan kadar sewaan RM40,000 setahun.