Institut Teknologi MARA Cawangan Kedah - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2019)
Pada 3 Jun 1994, Institut Teknologi MARA telah membina kampus cawangannya yang ke-11 di Negeri Kedah Darul Aman. Kampus ini terletak di atas tanah seluas 350 ekar di Mukim Bujang (diantara Pekan Semeling dan Pekan Merbok) iaitu kira-kira 14 kilometer dari bandar Sungai Petani yang dibangunkan hasil daripada kelulusan peruntukan Rancangan Malaysia ke-6 berjumlah RM38.4 juta. Kampus ini mula dibuka pada 1O ktober 1997 yang mampu memuatkan kapasiti pelajar seramai 7,000 orang dan telah telah dirasmikan oleh YB Dato' Paduka Daim Zainuddin, Menteri Kewangan 1 dan Tugas-tugas Khas pada bulan November 1999.