Latihan dan penilaian / Jahjaiton Arsad - Arsad, Jahjaiton (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2000)
Latihan merupakan aspek dan pelaburan yang penting bagi sesebuah organisasi. Sesebuah organisasi memberi latihan kepada pekerjanya dengan tujuan untuk memperbaiki ilmu pengetahuan, kemahiran dan sikap para pekerja. Artikel ini akan membincangkan secara ringkas definisi latihan dan penilaian, mengapa penilaian diperlukan dan peringkat-peringkat penilaian.