Tinjauan tahap pemahaman asas Aljabar di kalangan pelajar pra perakaunan UiTM Bukit Sekilau / Daud Mohamad and Siti Normah Awang Tuah - Mohamad, Daud; Awang Tuah, Siti Normah (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2001)
Satu set soalan mengenai asas aljabar telah diberikan kepada kumpulan pelajar pra Perakaunan yang menuntut di UiTM Bukit Sekilau, Kuantan. Jawapan yang diberi dianalisis dan bentuk kesilapan yang dilakukan oleh pelajar dikenalpasti. Beberapa cadangan juga diberikan di penghujung makalah ini.