Sejarah Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Jabatan Arkib Universiti (JAU) mula ditubuhkan pada 2 Januari 1982 di bawah Bahagian Pentadbiran, Pejabat Pendaftar yang ketika itu dikenli sebagai Unit Arkib. Pada 2 Januari 1986, unit ini telah dinamakan sebagai Unit Rekod dan Arkib hasil daripada perluasan fungsi dan peranannya dalam hal ehwal pengurusan rekod di ITM.