Pengajian komunikasi dalam anjakan radikal transformasi dunia dan era globalisasi / Dr. Ahmad Redzuan Abd. Rahman and Amelia Abdul Aziz - Abd. Rahman, Ahmad Redzuan (Dr.); Abdul Aziz, Amelia (Faculty of Communication and Media Studies (FCMS), 2004)
Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media mengusahakan satu kajian untuk melihat hala tuju program komunikasi di IPTA Malaysia. Pertemuan para ahli akademik dari semua IPTA Malaysia dan wakil industri media dari sektor swasta dan awam dalam dua dialog di Shah Alam diadakan pada bulan Februari dan Jun, 2001. Data berasaskan kedua-dua dialog tersebut telah dirakamkan secara sistematik dan diproses. Hasil penemuan kajian ini telah memperakukan kepentingan pengajian komunikasi di negara ini untuk melahirkan tenaga kerja yang berdaya saing sehingga ke peringkat global selaras dengan perubahan sosial dunia dan era globalisasi.