Menuju endemik: sekarang masa terbaik untuk melabur / Dr. Nurazilah Zainal ... [et al.] - Zainal, Nurazilah; Che Bahrun, Che Nurul Huda; Ramli, Zarifah Fadilah; Abd Karim, Hilwana; Amirnordin, Nur Alia; Md Akhir, Norhaniza; Tengku Sulaiman, Tengku Sharifeleani Ratul Maknu (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2022)
Wabak Coronavirus atau COVID-19 dikategorikan sebagai pandemik oleh Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) pada 11 Mac 2020. Hampir dua tahun selepas kemelesetan ekonomi global dari impak COVID-19, masanya telah tiba untuk ekonomi negara kita pulih. Walaupun kes masih tinggi, kebanyakan negara luar sudah mula menuju ke fasa endemik. Namun begitu, Malaysia masih berhati-hati memasuki fasa endemik kerana peralihan tersebut memerlukan penyesuaian dengan norma baharu bagi mengelak sebarang gelombang jangkitan baharu yang tidak terkawal pada masa hadapan. Aktiviti pelaburan di Malaysia dijangka meneruskan momentum positif tahun ini dengan pelabur melihat prospek lebih jelas berhubung pembukaan semula ekonomi domestik dan beberapa industri yang lebih berpotensi tinggi.