Scam di laman sosial media / Tengku Sharifeleani Ratul Maknu Tengku Sulaiman ... [et al.] - Tengku Sulaiman, Tengku Sharifeleani Ratul Maknu; Mohd Isnani, Zaidatulhusna; Zainal, Nurazilah; Abd Karim, Hilwana; Amirnordin, Nur Alia; Ramli, Zarifah Fadilah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2022)
Penggunaan media sosial merupakan satu platform yang paling efektif dan mampu memberikan impak dan pendapatan yang maksimun terhadap setiap individu dan juga kepada perniagaan. Perubahan zaman dan teknologi memainkan peranan penting dalam peralihan cara menarik minat dan tumpuan setiap individu atau perniagaan dalam mengetengahkan atau mendapatkan tumpuan pengguna media sosial untuk mempromosikan barangan atau servis dan serta mendapatkan maklumat. Tidak dinafikan bahawa penggunaan media sosial dan teknologi banyak mempengaruhi dan memudahkan urusan seharian pada masa kini ditambah lagi dengan pandemik Covid-19 yang menjadikan penggunaan media sosial sebagai platform utama bagi majoriti individu mendapatkan barangan, servis dan juga maklumat.